از همان جمعه ی انتخابات در ایران که مهمترین روزنامهی لبنانی "النّهار" با 74 سال سابقه، تیتر یک خود را به ایران اختصاص داد و نوشت: "ایران در انتظار سبز" میشد فهمید که نتیجهی انتخابات برای لبنانیها نیز بسیار مهم است.
مطبوعات لبنان هم مثل ایران در دو گرایش منتشر میشوند: گرایش معروف به 14 مارس که از دموکراسی، آزادی، دوری از ایدئولوژی و نزدیکی با غرب دفاع میکند و گرایش معروف به 8 مارس که محور آن را حزب الله و گروههای حامی ایران، سوریه و فلسطین تشکیل میدهند.
النّهار مهمترین روزنامهی نزدیک به گروه 14 مارس است که سردبیر آن جبران تووینی پس از انتقادات شدیدش به دخالت سوریه در حاکمیت لبنان و تاثیرگذاری محور ایران ـ سوریه ـ حزب الله بر تصمیمات این کشور ترور شد، این روزها تیتر یا عکس صفحهی اولش را به ایران اختصاص داده است؛ عکسهایی از تظاهرات و خشونت پلیس با مردمی که نمادهای سبز حمایت از مهندس موسوی را با خود دارند.
النّهار این عکسها را از فیس بوک و توییتر دریافت میکند و مینویسد: "حکومت احمدی نژاد سایتها را بسته، روزنامهها را توقیف کرده و بسیاری از روزنامهنگاران و اصلاحطلبان را بازداشت کرده است و شبکههای گروهی در اینترنت مانند فیسبوک مهمترین منابع برای دسترسی به اخبار ایران هستند".
النّهار در گزارشهای پیدرپی خود در این هفته از هیچ خبر مهم ایران غفلت نکرده؛ از بیانیههای موسوی تا کروبی گرفته تا اعتراضات دانشگاهها و شهدا و مجروحان دفاع از "جمهوریت ایران". جالب است که این روزنامه "مصطفی محمد اللباد" را به عنوان خبرنگار ویژهی انتخابات ایران به تهران فرستاده او تاکنون از نزدیک اعتراضات میلیونی مردم در تهران و اصفهان را برای این روزنامه گزارش کرده است.
دیگر روزنامهی مهم لبنان که در سایر کشورهای عربی نیز منتشر میشود روزنامهی "السفیر" است که اگرچه قدمت النهار را ندارد و عمرش از 40 سال تجاوز نمیکند اما روزنامهی حرفهای و مورد احترام همهی گروههای لبنانی است و البته هویتی پانعربیست دارد. السفیر با این که به حزب الله نزدیکتر از گروه مقابل است و در روز اول پس از اعلام نتایج، احمدی نژاد را پیروز انتخابات معرفی کرده و به اعتراضات اشارهای نکرده است اما از روز دوشنبه به صراحت اختلاف شدید میان رهبر ایران و اکثریت ملت را در صفحهی نخست خود منعکس کرد و نوشت: "میرحسین موسوی تصمیم گرفته است تا آخر از آراء خود دفاع کند و تسلیم آنچه که آن را صحنه آرائی خطرناک توصیف کرده است نشود" به نظر السفیر اعتراضها در ایران روز به روز عمیقتر میشود و وضعیت رئیس جمهور کنونی را متزلزل میسازد.
روزنامهی "الدیار" نیز گرایش نزدیک به حزب الله و سوریه دارد و چون پیروزی اصلاحطلبان را به سود جریان اعتدال و عقلانیت و دوری از گرایشهای جنگ طلبانه میداند علاقهای به تزلزل موقعیت رئیس جمهور کنونی ایران ندارد و اگرچه گزارشی طولانی از حوادث و اغتشاشات در ایران داده است اما در مقالات خود سعی دارد به مخاطب لبنانی اطمینان دهد که این درگیریها به زودی مهار میشود.
این همان دیدگاهی است که در کنار این رسانهی مکتوب در تلویزیون المنار (ارگان حزب الله لبنان) نیز مشاهده میشود.
در این تلویزیون همهی بخشهای خبری گزارشی را به ایران اختصاص میدهند که در آن گزارش ناآرامیها را نتیجهی اعتراض جمعی از خرابکاران جلوه میدهند و رهبر ایران و رئیس جمهور مطیعش را پیروز این انتخابات میخوانند، این روند با سخنرانی سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان تکمیل شد که در روز چهارشنبه 17 ژوئن اعلام کرده است: "در ایران چهل میلیون نفر به این نظام و ولایت فقیه رای دادهاند و این درگیریها به زودی با درایت رهبر انقلاب به پایان میرسد و تحلیل مخالفان نظام اسلامی جز توهم و سراب نیست."
در این میان روزنامههای "البلد" و روزنامهی "المستقبل" (با گرایش 14 مارس) هر روز تصاویری شگفت انگیز از راهپیماییهای میلیونی و صحنههای خشونتبار منتشر میکنند و یک صفحهی کامل روزنامه را به اوضاع ایران اختصاص میدهند.
تلویزیون های LBCو FUTRETVهم با پخش تصاویر ایران، مقالات و گزارشات مطبوعاتی را نریشن متن برنامههایشان کردهاند. وجه مشترک روزنامهها و تلویزیونهای پر مخاطب لبنانی جملهایست که هر روز در صفحات روزنامهها و بخشهای خبری خوانده و شنیده میشود : "انقلاب سبز به رهبری میرحسین موسوی در ایران ادامه دارد".